Ikke trial å stoppe meg

Tenker du at Torvet i Trondheim er utilgjengelig? Eller synes du det er spennende å følge med på utviklinga? Vi inviterte trialproff Eirik Ulltang til å forsere Torvet. – Enkelt, sa han!

Eirik Ulltang er Norges beste trialsyklist, og han ser ingen hindringer. Tvert i mot. Han har hoppet mellom hornene på Svolværgeita – på sykkel! I Trondheim spretter han mellom containere som en fjellgeit, og gliser hele tiden. Mens vi holder pusten. Går dette bra?
 
Ser du en byggeplass, eller ...?
Med millimeterpresisjon leker han seg over gjerder, balanserer på kabeltromler og bestiger paller uten ett eneste feiltrinn. Bygningsarbeiderne fra Søbstad får hakeslipp. Én etter én stopper de opp og fisker frem mobilen. Dette må dokumenteres.
 
Når vi spør Eirik om vanskelighetsgraden på trikset hvor han kommer seg opp på den blå containeren, smiler han lurt og svarer: – Èn! På en skala fra èn til ti. Akkurat ja, tenker vi. Før han legger til at det er lite som skiller det som er enkelt og det som er skikkelig vanskelig.
 

Trial me
Trial betyr å prøve. Trial, trialsykling eller biketrial er en sykkelsport som stammer fra motorsykkeltrial. Målet er å sykle opp, over og ned fra ulike hinder. Hindringene består av alt fra en murkant, benk eller gjerde i byen til en steinrøys i skogen.
 
Under terrengsykkelfestivalen i Trysil ga Eirik sitt beste tips for å starte med trialsykling: start med den sykkelen du har og lær deg alt det grunnleggende med den. Stå i ro, hoppe på bakhjulet, flytte hjulene, snu på forhjulet, sykle på bakhjulet. Og så er det bare å prøve – igjen og igjen.
 
NB! Det er forbudt å sykle på byggeplasser. Husk at Eirik Ulltang er proff og stuntene han viser på filmen foregikk etter å ha sikret området i samarbeid med utbygger.