Fashionhacks: Små grep. Stor forskjell.

Fashionhacks er et annet ord for styling, eller det å bruke et plagg på flere måter. Kanskje sy det om, lage en kreativ knute eller bruke saksa til å gjøre om antrekket slik du vil ha det.

Poenget er at et plagg kan styles på mange måter. Med små variasjoner varer plagget lenger, og du bidrar til å redusere klimaavtrykket ved å bruke klærne dine flere ganger. Det liker vi!
 
Lær deg noen fashionhacks, og du kan komme deg unna en kleskrise eller to. Enten ved å bruke plagget på en ny måte, kombinere nytt og gammelt eller supplere med tilbehør.
 

Bilde av dame med stylet skjorte
Hack #1: Bruk klærne bak frem
Sitter ikke skjorta helt? Føles utringningen på kjolen eller genseren for dyp? Men det er noe med plagget som gjør at du har lyst til å bruke det likevel? Hack det! Ta plagget på bak frem og det får et helt nytt uttrykk. Skjorten bak frem-looken fungerer best med en litt oversized skjorte, eller en som er et par størrelser for stor. Kanskje en herreskjorte er det som skal til for å gi garderoben en ny vri?
 
Et litt mindre hack er å stappe den ene skjortefliken ned i buksa og ha den andre hengende utenfor. Og vipps, du fremstår som litt mer stilsikker. (Foto: Floyd)

Du husker kanskje at det var hot å bruke jeansen bak frem på 90-tallet? Den gangen var det hip-hop-kulturen som gjorde det populært.
 

 Motebilde av dame med kult belte
Hack #2: Invester i ditt favorittbelte
Enhver kjole kan få en ny sjanse med et kult belte. Gjerne et som er bredt som et korsett. Belte kan også brukes til å holde et langt skjerf på plass, og gjøre antrekket nytt og fresht. (Foto: Bik Bok)

Bilder av to ulike baggy jeans stiler
Hack #3: Baggy jeans. To stiler.
Baggy jeans har vært en stor trend det siste året. De ser bra ut og er superkomfortable å gå i. Et enkelt hack er å kombinere jeansene med ulike tilbehør. Bluse og pumps en dag. Klassisk t-skjorte og sneakers den neste. (foto: Levis)
 
Life hacks er de nye kjærringrådene
Klærne dine er ikke det eneste som kan hackes. Tips og triks om hvordan enkle grep kan gjøre hverdagen mer praktisk – er life hacks som tidligere generasjoner gjerne kalte kjærringråd. Bare at det ikke er helt kjærringråd. Mer praktiske tips; som å gjøre en brusflaske om til en blomstervanner, ved å stikke flere små hull i korken. Eller bruke neglelakk for å fargekode nesten like nøkler.
 
Har du gode sminketips, snakker vi beauty hacks. Liker du ha en kaffeshot i milkshaken? Ja, helt riktig. Du har gjort et food hack.